Tlačenka

Recept na 4 pytle tlačenky (cca 9 kg)

  • 1.25 kg – vepřové kůže
  • 3.5 litru – voda
  • 1 tsp – sůl
  • 2.5 kg – vepřový srdce
  • 3 kg – vepřová plec
  • 2 tsp – sůl
  • 130 g – česnek
  • 25 g – pepř mletý
  • 30 g – majoránka
  • 100 g – sůl

Kůže dvě hodiny povař v dostatečným množství trochu osolené vody (tak, aby 3 litry zbyly). Kůže společně s česnekama pomlet na sračku.

Paralelně vedle toho – vepřový srdce zbavit potrubí a uvařit společně s pleckem a trochou soli nějaký dvě hodinky v jiným hrncu, než kůže. Po uvaření nakrájet na finální kusy. Vývar z masa a srdcí nebude pro tento recept potřeba, takže buďto vylit nebo použít na něco jinýho.

Teď máš namletý kůže s česnekama, uvařený nakrájený maso. Dej to fšechno zpátky do kastrólu od vaření kůží (do 3 litrů vývaru z kůží) a k tomu přidej zbytek věcí, co jsou v receptu.

Celý to přiveď qaru, dvě dvě minuty s tím mrdej a pak to přes širokej trychtýř nalívej do igelitovejch pytlů na tlačenku. Dají se koupit f papírnictví.

A toto bylo naposledy, cos vařil/a tlačenku, páč ta sračka tak strašně lepí, že už mlejnek na maso nikdy znovu umejvat nechceš.