Recept na 4 pytle tlačenky (cca 9 kg)
- 1.25 kg – vepřové kůže
- 3.5 litru – voda
- 1 tsp – sůl
- 2.5 kg – vepřový srdce
- 3 kg – vepřová plec
- 2 tsp – sůl
- 130 g – česnek
- 25 g – pepř mletý
- 30 g – majoránka
- 100 g – sůl
Kůže dvě hodiny povař v dostatečným množství trochu osolené vody (tak, aby 3 litry zbyly). Kůže společně s česnekama pomlet na sračku.
Paralelně vedle toho – vepřový srdce zbavit potrubí a uvařit společně s pleckem a trochou soli nějaký dvě hodinky v jiným hrncu, než kůže. Po uvaření nakrájet na finální kusy. Vývar z masa a srdcí nebude pro tento recept potřeba, takže buďto vylit nebo použít na něco jinýho.
Teď máš namletý kůže s česnekama, uvařený nakrájený maso. Dej to fšechno zpátky do kastrólu od vaření kůží (do 3 litrů vývaru z kůží) a k tomu přidej zbytek věcí, co jsou v receptu.
Celý to přiveď qaru, dvě dvě minuty s tím mrdej a pak to přes širokej trychtýř nalívej do igelitovejch pytlů na tlačenku. Dají se koupit f papírnictví.
A toto bylo naposledy, cos vařil/a tlačenku, páč ta sračka tak strašně lepí, že už mlejnek na maso nikdy znovu umejvat nechceš.