Nálev na okurky

Nejlepší nálef na zavařování okurek ever od Růži z Kuřima.

  • 1.5 l – voda
  • 0.5 l – ocet (obyč)
  • 60 g – sůl
  • 120 g – cukr
  • 20 ks – cukerin

Fšechno to hrkni do jednoho kastrólu, občas promíchej a přiveď qaru. Vychází to na 8 zavařovaček (sedmičky). Vejde se do nich cca:

  • <3 kg okurek nakládaček
  • 4 cibule
  • 4 mrkve
  • + další volitelná bižuterie (chilli, česnek, pepř, kopr, ….)

Bez bižuterie to ale taky dobře funguje a hlavně se s tím člověk moc nemusí srat. Nastrkat to do čistejch flašek, zalit horkým nálevem, zašpuntovat, nechat zavařit 15 minut na 80°C. Kraší doba zavaření stačí a vokurky jsou potom pěkně křupavý.