Nálev na chilli

Sladkokyselej nálef na zavařování chilli. Ideální na slabší druhy chilli. Při zavařování superhotů už chuť nálevu nebude poznat.

  • 1.25 l – voda
  • 0.4 l – jablečný ocet Pfanner (viz *¨)
  • 50 g – sůl
  • 150 g – cukr
  • 18 ks – cukerin

Fšechno to hrkni do jednoho kastrólu, občas promíchej a přiveď qaru.

Na zavařování chilli je lepší použít menší skleničky, páč sedmičku s chilli většinou nestihneš sežrat rychlejc, než plíseň v ledničce. Při manipulaci s papričkama obleč gumový rukavice. Anebo ne a pak se poškrab ve voku nebo se běž vychcat, bude prdel. Hromadu chilli papriček je nejlepší odsemenit. Semínka přidávají hořkou pachu v hubě. Pak papriky nakrájíš na větší kusy, smícháš s nakrájenou cibulou v nějaké míse, přesměruješ to do sklinek, zaliješ horkým nálevem a do zavařovacího hrnca na 15 minut při 80°C.

* Poznámka k octu: Jablečných octů jsou tři prdele. Množství cukru v receptu je přizpůsobeno konkrétně octu Pfanner. Pokud použiješ levnější jablečnej ocet, pravděpodobně bude stačit třeba 130 g cukru.