Tento recept obsahuje seznam ingrediencí na přípravu 25 až 30 porcí. Pokud se ti to zdá málo, můžeš to celý vynásobit dvěma.
Ingredience:
- 1 kg – cibule (oloupaná hmotnost)
- 3.5 kg – hovězí krk nebo kližka
- 0.75 l – červený víno
- 400 g – žampiony
- 7 ks – mrkef na kolečka
- 4 ks – petržel na kolečka
- 3 ks – chilli
- 0.5 bulvy – celer
- 2 kostky – bujón
- 1 pytlík – granulovaný česnek
- 1 tsp – rozmarýn
- 1 tsp – tymián
- 0.5 tsp – hřebíček celý
- 8 ks – bobkový list
- 1 tsp – pepř celý
- 1 tsp – nové koření celé
- 2 tsp – chilli sypaný
- 8 tsp – sůl
- 4 tbsp – sójová omáčka dark
- 4 l – voda (plus mínus)
- 5 tbsp – cukr hnědý
- 2 tbsp – jablečný ocet
- 4 ks – plechofka rajčat 400 g
- 2 ks – tomato passanda 500 ml
- 2 kg – jasmínová rýža
Poznámky:
- 4 hodiny varu. S vodou radši opatrně, páč když jí bude moc, tak po čtyřech hodinách varu už se bude maso rozpadat, ale celková konzistence může být řidší. Další redukování by vedlo z totálního rozvaření masa na vlákna. Ideálně nechceš zahušťovat moukou.
- Houby přidat až na poslední hodinu, aby z nich po varu ještě něco zbylo.