Hovězí ragů

Tento recept obsahuje seznam ingrediencí na přípravu 25 až 30 porcí. Pokud se ti to zdá málo, můžeš to celý vynásobit dvěma.

Ingredience:

  • 1 kg – cibule (oloupaná hmotnost)
  • 3.5 kg – hovězí krk nebo kližka
  • 0.75 l – červený víno
  • 400 g – žampiony
  • 7 ks – mrkef na kolečka
  • 4 ks – petržel na kolečka
  • 3 ks – chilli
  • 0.5 bulvy – celer
  • 2 kostky – bujón
  • 1 pytlík – granulovaný česnek
  • 1 tsp – rozmarýn
  • 1 tsp – tymián
  • 0.5 tsp – hřebíček celý
  • 8 ks – bobkový list
  • 1 tsp – pepř celý
  • 1 tsp – nové koření celé
  • 2 tsp – chilli sypaný
  • 8 tsp – sůl
  • 4 tbsp – sójová omáčka dark
  • 4 l – voda (plus mínus)
  • 5 tbsp – cukr hnědý
  • 2 tbsp – jablečný ocet
  • 4 ks – plechofka rajčat 400 g
  • 2 ks – tomato passanda 500 ml
  • 2 kg – jasmínová rýža

Poznámky:

  • 4 hodiny varu. S vodou radši opatrně, páč když jí bude moc, tak po čtyřech hodinách varu už se bude maso rozpadat, ale celková konzistence může být řidší. Další redukování by vedlo z totálního rozvaření masa na vlákna. Ideálně nechceš zahušťovat moukou.
  • Houby přidat až na poslední hodinu, aby z nich po varu ještě něco zbylo.