Chilli con carne

Zkratky:

  • tsp – čajová žlička (tea spoon)
  • tbsp – polífková žlica (table spoon)
  • pytlík – celej pytlík koření z normálních obchodů (cca 20 g)

Výslednýho produktu bude cca 5 litrů, je potřeba použít odpovídající kastról.

Ideální je to servírovat buďto s jasmínovou rýží anebo zapíct do tortilly f kontaktním grilu. Následující seznam ingrediencí vychází na cca 35÷40 porcí f případě zapíkání do tortill (takový ty malý tortilly, cca 60g/ks)

Ingredience & postup:

  • 1 kg – cibule (oloupaná hmotnost)
  • 5 ks – červený dlouhý chilli (caynne)
  • olej
    • aspoň čtvrt hodiny dozlatova
  • 3.5 kg – hovězí zadní mletý
  • 6 tsp – sůl
  • 4 tsp – římský kmín mletý
  • 3 tsp – pepř mletý
  • 3 tsp – chilli mletý
  • 1 pytlík – granulovaný česnek
    • to fšechno orestovat tak dlouho, aby komlet maso bylo udělaný
  • 5 ks – pixla červených fazolí (400 g)
  • 3 ks – pixla rajčat (400 g)
  • 1 ks – pixla kukuřice (ta větší)
  • 2 ks – tomato passata (500 ml)
    • probublat, dochutit