Zkratky:
- tsp – čajová žlička (tea spoon)
- tbsp – polífková žlica (table spoon)
- pytlík – celej pytlík koření z normálních obchodů (cca 20 g)
Výslednýho produktu bude cca 5 litrů, je potřeba použít odpovídající kastról.
Ideální je to servírovat buďto s jasmínovou rýží anebo zapíct do tortilly f kontaktním grilu. Následující seznam ingrediencí vychází na cca 35÷40 porcí f případě zapíkání do tortill (takový ty malý tortilly, cca 60g/ks)
Ingredience & postup:
- 1 kg – cibule (oloupaná hmotnost)
- 5 ks – červený dlouhý chilli (caynne)
- olej
- aspoň čtvrt hodiny dozlatova
- 3.5 kg – hovězí zadní mletý
- 6 tsp – sůl
- 4 tsp – římský kmín mletý
- 3 tsp – pepř mletý
- 3 tsp – chilli mletý
- 1 pytlík – granulovaný česnek
- to fšechno orestovat tak dlouho, aby komlet maso bylo udělaný
- 5 ks – pixla červených fazolí (400 g)
- 3 ks – pixla rajčat (400 g)
- 1 ks – pixla kukuřice (ta větší)
- 2 ks – tomato passata (500 ml)
- probublat, dochutit