Tortilla s kuřecím masem

Recept na 36 tortill

Ingredience pro marinování:

Pořádně rozblemcáš následující seznam věcí v jedné nádobě a necháš přes noc marinovat.

  • 2 kg – kuřecí prsa rozříznutá na plocho
  • 2 tsp – sůl
  • 1 pytlík – paprika uzená
  • 1 pytlík – tymián
  • 1 pytlík – oregano
  • 1 tsp – pepř mletý
  • 3 tbsp – bílý jogurt

Druhej den si nachystáš zbytek věcí

Ingredience pro zeleninu:

  • 1 kg – paprika červená
  • 1 kg – rajčata
  • 0.5 kg – zelí
  • 3 ks – červená cibule
  • 100 g – hnědý cukr
  • 100 ml – jablečný ocet
    • fšechno promíchat

Ingredience pro dip:

  • 2 kg – bílý jogurt (10%)
  • >100 g – česnek
  • 2 ks – okurka salátová

Okurku oloupej a nahrubo nastrouhej. Pak z toho pěstí vymačkej okurkovou vodu a vymačkaný okurky s česnekem zamíchej v jogurtu

Následující postup:

Plátky marinovanýho masa osmaž na pánvičce s trochou oleje. Udělanost testuj na nejtlustším kuřecím prsu. Až bude maso hotový, nakrájej ho na plátky a ulož si to bokem.

Teď máš fšechno pro to, aby šlo začít zapíkat tortilly. Rozpal kontaktní gril, do tortilly naskládej trochu masa, trochu zeleniny, zaplácni to česnekovým dipem a zamotej to. Mrkni na youtube „how to wrap tortilla“, tam najdeš dost způsobů na to, aby se ti jeden zalíbil. Zamotaný to lupni do kontaktního grilu a hned zavři, jinak by se ti to samo rozbalilo. Až se to zapeče, tak už se to nerozbalí.