Recept na 36 tortill
Ingredience pro marinování:
Pořádně rozblemcáš následující seznam věcí v jedné nádobě a necháš přes noc marinovat.
- 2 kg – kuřecí prsa rozříznutá na plocho
- 2 tsp – sůl
- 1 pytlík – paprika uzená
- 1 pytlík – tymián
- 1 pytlík – oregano
- 1 tsp – pepř mletý
- 3 tbsp – bílý jogurt
Druhej den si nachystáš zbytek věcí
Ingredience pro zeleninu:
- 1 kg – paprika červená
- 1 kg – rajčata
- 0.5 kg – zelí
- 3 ks – červená cibule
- 100 g – hnědý cukr
- 100 ml – jablečný ocet
- fšechno promíchat
Ingredience pro dip:
- 2 kg – bílý jogurt (10%)
- >100 g – česnek
- 2 ks – okurka salátová
Okurku oloupej a nahrubo nastrouhej. Pak z toho pěstí vymačkej okurkovou vodu a vymačkaný okurky s česnekem zamíchej v jogurtu
Následující postup:
Plátky marinovanýho masa osmaž na pánvičce s trochou oleje. Udělanost testuj na nejtlustším kuřecím prsu. Až bude maso hotový, nakrájej ho na plátky a ulož si to bokem.
Teď máš fšechno pro to, aby šlo začít zapíkat tortilly. Rozpal kontaktní gril, do tortilly naskládej trochu masa, trochu zeleniny, zaplácni to česnekovým dipem a zamotej to. Mrkni na youtube „how to wrap tortilla“, tam najdeš dost způsobů na to, aby se ti jeden zalíbil. Zamotaný to lupni do kontaktního grilu a hned zavři, jinak by se ti to samo rozbalilo. Až se to zapeče, tak už se to nerozbalí.