Nejlepší nálef na zavařování okurek ever od Růži z Kuřima.
- 1.5 l – voda
- 0.5 l – ocet (obyč)
- 60 g – sůl
- 120 g – cukr
- 20 ks – cukerin
Fšechno to hrkni do jednoho kastrólu, občas promíchej a přiveď qaru. Vychází to na 8 zavařovaček (sedmičky). Vejde se do nich cca:
- <3 kg okurek nakládaček
- 4 cibule
- 4 mrkve
- + další volitelná bižuterie (chilli, česnek, pepř, kopr, ….)
Bez bižuterie to ale taky dobře funguje a hlavně se s tím člověk moc nemusí srat. Nastrkat to do čistejch flašek, zalit horkým nálevem, zašpuntovat, nechat zavařit 15 minut na 80°C. Kraší doba zavaření stačí a vokurky jsou potom pěkně křupavý.